Concertgebouw De Vereeniging
Nijmegen

vrijdag, 27. september 2019 - 20:00 tot 22:30

ENTREE KAARTEN  zijn verkrijgbaar bij de penningmeester, de heer T. van Vroenhoven. Zendt een e-mail naar pm-kznm@live.nl met vermelding van uw naam en adres + het aantal kaarten. Tegelijkertijd maakt u per kaart € 27.- (inclusief een pauzedrankje) over naar Nijmeegsmannenkoor NL08RABO 0135 8038 88. Na ontvangst van uw betaling worden de kaarten per post verzonden.

HONDERD ZESTIG jaar geleden (in 1859) namen een aantal Nijmeegse zangers het initiatief om een mannenkoor op te  richten. Hun repetitie-lokaal bevond zich toen onderaan de Voerweg vlakbij de Waal te Nijmegen. Vele repetities, dirigenten, leden en concerten verder, bestaat het koor nog steeds en maakt op dit moment een glorietijd door met veel waardering in het binnen- en buitenland.

OP VRIJDAG 27 SEPTEMBER ’s avonds om 20.00 uur zal burgemeester Bruls van Nijmegen de voorzitter de heer Manfred Markhorst en het koor feliciteren met deze bijzondere mijlpaal. Daarna begint het jubileum-concert in het concertgebouw De Vereeniging. De muzikale leiding is in handen van de huidige dirigent, de heer Dion Ritten. Hij heeft de volgende Nijmeegse professionals uitgenodigd om solo’s en samenzang met het koor ten gehore te brengen: Stefanie Janssen (sopraan), Rob Hazenberg (bariton), William Smulders (zanger / gitarist), Eric Raayman (combo) en Roland Aalbers (piano). Het kinderkoor De Lanteerne zal voor de pauze van zich laten horen. Claudia van Kesteren is de Lady speaker.