Molenstraat(kerk)
Nijmegen

zondag, 18. december 2022 - 20:00 tot 22:00
Na een onderbreking van bijna 2 jaar gaat het Koninklijke Zangvereeniging Nijmeegs Mannenkoor het houden van kerstconcerten weer voortzetten. Deze traditie wordt, zoals gewoonlijk, altijd druk bezocht. We weten dan ook dat er een grote belangstelling is om het concert mee te maken en gaan ervan uit dat u al een zitplaats hebt of, zo niet, nu gaat reserveren.
De muziekcommissie heeft weer een mooi programma voor u samengesteld dat vanaf de zomervakantie intensief is ingestudeerd. De algehele muzikale leiding is in handen van Dion Ritten. De medewerkenden zijn dit keer, Miriam Martens dwarsfluit, Claudia Couwenbergh sopraan en Roland Aalbers piano. Allen hebben eerder met het koor opgetreden, waarbij Roland veelal als vaste begeleider fungeert. Het koor heeft een mooie volle klank en kleur en staat al sinds 2005 onder leiding van Dion. In harmonie met de solisten worden beroemde Carols en kerstliederen uit de gehele wereld ten gehore gebracht. U kunt genieten van solo’s van het koor en de solisten, maar zij zullen ook gezamenlijk concerteren. Enkele bekende kerstliederen worden in samenzang met u, het publiek, gezongen.
Het mannenkoor, opgericht in 1859, heeft altijd veel Nijmeegse zangers gehad en dat is nog steeds zo. Daarmee behoort het koor sinds jaar en dag bij het culturele erfgoed van de stad Nijmegen.
Het concert vindt plaats op zondag 18 december in de Molenstraatkerk in Nijmegen en begint om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur, vrije zitplaats.
Kaarten zijn verkrijgbaar via kznmnijmegen@gmail.com ,via de website (contactformulier) en bij de zangers zelf. Website: www.nijmeegsmannenkoor.nl