In het schitterende openlucht theater, verscholen in de bossen van het Goffertpark, vindt op zondag 27 mei om 14.30 uur  “HET GOFFERT LENTE CONCERT” plaats. Een gevarieerd programma met een grote Nijmeegse vertegenwoordiging: Batavorum Pipes & Drums Nijmegen, Vrouwenkoor 4Tune Malden en het Nijmeegs Mannenkoor.                                             Voor kaarten maak je per entreekaart € 10.00 over naar rekeningnummer NL08 RABO 0135 8038 88 ten name van Nijmeegs Mannenkoor. Noteer bij de omschrijving van je overboeking je naam, adres en postcode / plaats. Wij zenden de bestelde en betaalde kaarten per post naar jouw huisadres. Op zondag 27 mei 2018 kun je vanaf 13.45 uur bij de kassa van het Openlucht Theater de Goffert eveneens entreekaarten kopen.  Zondag 27 mei 2018, 14.30 uur. Goffert Theater, Steinweglaan, Nijmegen.

Attentie: komend weekend worden op het Goffertpark voorbereidingen getroffen voor het FortaRock festival. Om die reden is de Steinweglaan voor alle verkeer afgesloten. Je moet dus vanaf de Slotemaker de Bruineweg omrijden via de burgermeester Daleslaan om bij het Openlucht Theater de Goffert te komen. Je auto kan je parkeren bij / voor het Goffert Stadion.

De Koninklijke zangvereeniging Nijmeegs Mannenkoor (=KZNM) is op 4 september 1859 opgericht. Ter gelegenheid van zijn 50-ste jubileum, verwierf het koor in 1909 het predicaat Koninklijk. Onlangs werd dit predicaat tot 2037 verlengd. De KZNM bestaat uit circa 100 actieve zangers. De vereniging kent een zeer gevarieerd repertoire in meerdere talen. Het omvat niet alleen originele mannenkoormuziek, maar ook opera-, operette-, musical-, kerk- en moderne muziek. Regelmatig wordt in binnen- en buitenland opgetreden. Onlangs is de aanzet gegeven om op te treden in kleinere ensembles onder de titel: KZNM – Light en KZNM  promotiekoor.

Batavorum Pipes & Drums. Schotland, het land van het Monster van Loch Ness, van de prachtige Highlands en natuurlijk van de Schotse doedelzak. De Schotten noemen het the Great Highland Bagpipe. Volgens velen het moeilijkste instrument dat er bestaat. En natuurlijk de kenmerkende Schotse drums met hun aparte slagtechniek. Liefhebbers van de Schotse doedelzak en drums uit Nijmegen en omgeving hebben elkaar gevonden in Batavorum Pipes and Drums. Dit jaar vierden ze hun 15-jarig bestaan. Allemaal hebben ze hun hart gegeven aan die herkenbare Schotse muziek. De prachtigste tunes volgen elkaar op. Van vrolijk tot melancholiek. Ze treden voor u op in traditioneel Schots uniform. Met kilt natuurlijk. Ze dragen de kilt van The Isle Of Skye. Daarvoor hebben ze speciale toestemming gekregen, wat een grote eer is.

Vrouwenkoor 4Tune. De 30 zangeressen van vrouwenkoor 4TUNE nemen u graag mee in de muzikale wereld van de koormuziek. Zij zingen al ruim 20 jaar met zeer veel plezier en treden regelmatig op. De laatste paar jaar is het koor sterk in ontwikkeling geweest. Het opvoeren van het Adiemus project van Karl Jenskin ter gelegenheid van het 15 jarig bestaan in 2012 was een geweldige ervaring en vroeg om meer. Bij de komst van de huidige diirigent Marijke Hoksbergen in 2013 heeft het koor definitief besloten om een geheel nieuw repertoire op te bouwen binnen de muziek van een 4-stemmig vrouwenkoor. De keuze binnen dit genre is erg groot en biedt de zangeressen meer mogelijkheden om te groeien. De muziek die de afgelopen jaren door het koor is ingestudeerd kent dan ook een grote verscheidenheid. Lieflijke Engelse melodieen, ritmische popsongs, maar ook mooie ballads, levendige musical songs en Nederlandstalige muziek. Vrouwenkoor 4TUNE heeft de muzikale toon gezet voor de toekomst en heeft nu een krachtige basis om door te groeien.