…. is er ruimte ontstaan voor nieuwe hobby’s. Ik was op dat moment geïnteresseerd in stamboom onderzoek, geschiedenis, schaken, wandelen en sportprogramma’s bekijken. Ik realiseerde mij dat je daarmee niet echt andere mensen leerde kennen. Via, via werd ik gewezen op een cursus zang. Ik waagde het erop, misschien zat in mij wel een geweldige zanger.  Tijdens deze koorschool met 12 dames en 3 heren leerde ik partituren lezen en toonhoogtes herkennen. De derde les moest ik de juiste toon  aangeven en dat ging direct goed. Het gaf mij een trots gevoel. Toch miste ik ondersteuning van andere zangers, op die momenten dat ik het even niet meer wist. Die steun vond ik bij de Koninklijke Zangvereeniging Nijmeegs Mannenkoor met op dat moment bijna 100 zangers en een professionele dirigent. Er werd mij een persoonlijke coach toegewezen, die mij inwijdde in de ‘mores’ van een groot koor. Ook hier volgde ik de koorschool, gratis bleek later, waarbij een stemtest uitwees dat ik een tenor was. Na een half jaar en 20 repetities verder, stond ik ineens te zingen in Duinkerken tijdens een koorreis en op het podium in de St. Stevenskerk (800 bezoekers) tijdens het jaarlijkse kerstconcert met sopranen en een professionele pianist. Ik wist niet wat ik meemaakte.....

Nu een paar jaar verder zijn er wel wat minder leden, ook als gevolg van corona, maar de spirit en de klank van het koor is ongewijzigd. Recent heeft de vereniging weer 4 nieuwe zangers mogen verwelkomen. Ook zij starten binnenkort met de koorschool. Gelukkig hebben wij een mooi koor met een bestuur dat de leden perspectieven biedt.  Ik geniet nu van de nieuwe contacten, de uitstapjes die we maken en vooral van mijn nieuwe hobby ……. het zingen.

Meer weten over mijn hobby: www.nijmeegsmannenkoor.nl

Als 'Gastschrijver' is  dit aangeboden aan de Gelderlander.