De koorschool is met alleen maar leergierige cursisten gestart. Marijke Hoksbergen, zangpedagoog uit Malden, is begonnen met  haar acht lessen. Deelnemers zijn 6 mannen die in 2016 lid zijn geworden, 8 kandidaat – leden en 2 mannen die komen ontdekken of zingen hun hobby kan zijn. Tijdens de driekwartier durende les komen de volgende onderwerpen aanbod: ademhalingstechniek, stemvorming, begrijpelijk lezen van de partituren, begrip van dynamische tekens + tempo aanduiding en noten lezen.  De coördinatoren, Ferdy Kokke en Jan Muis, begeleiden de cursisten. Zij  hebben hen, na de stemtest en in overleg met dirigent Dion Ritten, geplaatst in het koor en naast een coach. Deze coach, altijd een uitstekende zanger, heeft tot taak om de nieuweling wegwijs te maken tijdens de repetities en te informeren over gewoonten en gebruiken.

De koorschool van het Nijmeegs Mannenkoor is in de regio uniek te noemen en vormt al jaren de basis voor de continuïteit van het koor.