roteer uw scherm

CV Dion Ritten


Dion Ritten behaalde zijn music degree aan het Maastrichts Conservatorium. Aan hetzelfde Conservatorium studeerde hij Koordirectie en vervolgde die studie aan de Staatliche Hochschule für Musik Rheinland Grenzland in Aken (D). Daarna studeerde hij Orkestdirectie bij professor Louis Weemaels, gerenommeerd oud–dirigent van het Nationaal Orkest van België. Sindsdien heeft Dion Ritten vele koor – orkestproducties gedirigeerd, waaronder producties met medewerking van het Limburgs Symphonie Orkest, het Kerkraads Symphonie Orkest, het Tegels Symphonie Orkest, het Kamerorkest Musica Mosa en vele andere instrumentale ensembles. Hij werkt regelmatig samen met bekende solisten, instrumentalisten en ensembles.

Dion Ritten is momenteel dirigent van:

- Koninklijke Zangvereeniging Nijmeegs Mannenkoor (https://nijmeegsmannenkoor.nl ),

- Kamerkoor Limburg (http://kamerkoorlimburg.nl  ),

- Kamerkoor Cantate Venlo (http://kamerkoorcantate.nl )

- Mannenkoor Beeker Liedertafel (http://www.beekerliedertafel.nl ).

Dion is oprichter en artistiek directeur van het tweejaarlijkse Cantarode Internationaal Koorfestival & Competitie in Kerkrade (http://cantarode.nl), dat voor de eerste maal plaats vond in 2014 en uitgroeit tot een van de prestigieuze koorfestivals in Europa. Hij is nationaal en internationaal een gewild en geliefd jurylid bij competities en geeft workshops. (Festivals Europa, Choralies Frankrijk en World Symposium)

Dion neemt regelmatig deel aan diverse internationale symposia en workshops op het gebied van de koorzang, onder meer in België, Duitsland, Tsjechische Republiek, USA en Japan, waar hij ook met zijn koren optreedt.

Met diverse koren heeft hij nationale en internationale prijzen gewonnen, zoals winnaar van het Nederlands Koorfestival en prijswinnaar van het prestigieuze Internationale KammerChor Wettbewerb Marktoberdorf.

Dion Ritten is actief lid van de International Federation for Choral Music (IFCM), de American Choral Directors Organization  (ACDA) en de federatie voor Europese koren Europa Cantat.